Paphal Pendrecht

Expertise
Bestaand
Opdrachtgever
Woonstad Rotterdam
Architect
A3 Architecten
Locatie
Rotterdam
Aantal woningen
48

Paphal Pendrecht

Samen met opdrachtgever Woonstad Rotterdam hebben wij gezocht naar de beste manier om de 48 woningen uit de jaren ’50 op te knappen en een nieuw uiterlijk te geven. De gehele wijk is opgeknapt en de woningen worden omringd door nieuwbouwwoningen. Aangezien de 48 woningen nog in goede staat waren is ervoor gekozen om deze te behouden. Om ervoor te zorgen dat de wijk er als één geheel uitziet en de woningen passen bij de nieuwbouwwoningen is ervoor gekozen om de 48 woningen te bekleden met prefab gevel.

Samen met onze partners hebben wij de 48 eengezinswoningen, verdeeld over 12 blokken van 4 woningen, in de Halsterenstraat en Papendrechtstraat onder handen genomen. De woningen zijn van binnen flink verduurzaamd, en voorzien van zes zonnepanelen per woning, gevel- en dakisolatie. De keukenruimtes zijn vergroot. Alle bewoners hebben een nieuwe badkamer, keuken en toilet gekregen. De bewoners hebben zelf de afwerking hiervan mogen kiezen.

Aangezien de ingrepen van de renovatie heel ingrijpend waren zijn alle bewoners tijdelijk verhuisd naar logeerwoningen. De coördinatie hiervan is gedaan door de bewonersbegeleider samen met de uitvoerder.

De buitenschil is in het bijzonder aangepakt met geprefabriceerde gevelelementen. Zo kon er binnen een week, een blok van vier woningen “inpakt” worden. Bovendien zijn de woningen van het aardgas af en zijn aangesloten op stadsverwarming. Giesbers heeft de coördinatie tussen de gemeente Rotterdam, Vattenfall en Stedin geleid.

Benieuwd of Giesbers Bouwen en Renoveren jouw project kan realiseren?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

We bouwen niet alleen huizen, we bouwen een thuis.

Bij Giesbers Bouwen en Renoveren zetten we ons in om vastgoedoplossingen
te creëren die bijdragen aan het vervullen van persoonlijke en
zakelijke doelstellingen van onze klanten.

Andere projecten

Afbeelding2
Louis Armstrongweg
Locatie: Almere
Boederijkavel_0003_GijsProostFotografie-DJI_0180
Boederijkavel
Locatie: Gouda

Onze unieke aanpak

Wat Giesbers Rotterdam uniek maakt, zijn onze mensen en onze benadering. We gaan verder dan alleen technische expertise. We investeren in relaties, begrijpen behoeften en streven ernaar om impact te maken. Onze focus op sociale betrokkenheid, samenwerking en oprechte klantgerichtheid maakt ons anders dan anderen.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en projecten en evenementen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates van Giesbers Rotterdam rechtstreeks in je inbox.

Neem contact op!

Heeft u vragen over onze diensten, projecten of samenwerking? Of wilt u meer weten over hoe Giesbers Rotterdam uw bouwambities kan realiseren? Aarzel niet, laat van u horen! Ons team staat klaar!

Projecten

Louis Armstrongweg
Boederijkavel
Long Island
Open Waard

Giesbers Rotterdam is onderdeel van:

Bekijk Project