Boederijkavel

Expertise
Bestaand
Opdrachtgever
Woonpartners Midden-Holland
Architect
0-10 Architecten
Locatie
Gouda
Aantal woningen
50

Boederijkavel

Boerderijkavel 50 appartementen te Gouda

In opdracht van Woonpartners Midden-Holland heeft Giesbers Bouwen en Renoveren het project 'Boerderijkavel' in Gouda gerealiseerd. Het woongebouw maakt onderdeel uit van Westergouwe Tuinen II, een nieuwbouwwijk gelegen aan de A20. Het complex bestaat uit 40 woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens en tien woningen voor bewoners met ambulante zorg.

Dit project is na selectie gegund aan Giesbers Bouwen en Renoveren en is tot stand gekomen op basis van een UAV-GC overeenkomst. 01-10 Architecten heeft de architectuur verzorgd.  Oorspronkelijk stond op deze kavel de boerderij ‘Voorzorg’. Ter nagedachtenis aan deze boerderij zijn er kenmerken overgenomen in de gevelarchitectuur, en krijgt de kavel een ‘boerenerf’ uitstraling.

Binnen het woongebouw zijn 20 driekamer appartementen en 30 tweekamer appartementen gerealiseerd.. De appartementen zijn volledig gasloos. Een Warmte Koude Opslag (WKO) en een ventilatie- als douche Warmte Terug Win (WTW) installatie voorziet de woningen van de benodigde verwarming. De woningen hebben isolerende beglazing en zijn voorzien van vloerverwarming. Daarnaast is het complex voorzien van pv-panelen. Aan de duurzaamheid is inhoud gegeven met warmtebronnen en efficiënt materiaalgebruik.

Er is gekozen voor een betonnen constructie met prefab onderdelen. De draagconstructie bestaat uit prefab betonwanden in combinatie met breedplaatvloeren. De gevelsluitende elementen zijn uitgevoerd in houtskeletbouw. Waarna de buitenschil is afgewerkt met metselwerk. Bij de woningen is gekozen voor kunststof kozijnen en voor de algemene ruimtes op de begane grond zijn zowel houten als houten als aluminium kozijnen gebruikt.

De Westergouwe Tuinen || is in fases gebouwd. De gehele bouw van de wijk is gecoördineerd door Projectbureau Westergouwe. In samenwerking met Westergouwe de transport- en bouwroutes, inzet kranen, en afstemming over de aanleg van straatwerk en nuts geweest. Naast Giesbers Rotterdam bouwden er ook andere aannemers op het terrein en werd er gebruik gemaakt van gezamenlijke toegangswegen. De coördinatie van de openbare bestrating heeft Giesbers Rotterdam op zich genomen. Dit viel niet binnen de initiële opdracht. Deze is aangelegd door van Gelder Kabels en Leidingen.

Benieuwd of Giesbers Bouwen en Renoveren jouw project kan realiseren?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

We bouwen niet alleen huizen, we bouwen een thuis.

Bij Giesbers Bouwen en Renoveren zetten we ons in om vastgoedoplossingen
te creëren die bijdragen aan het vervullen van persoonlijke en
zakelijke doelstellingen van onze klanten.

Andere projecten

GijsProostFotografie-giesbers-_GPF5788-min
Long Island
Locatie: ‘S-Gravenzande
Open Waard_0003_GijsProostFotografie-giesbers-DJI_0151
Open Waard
Locatie: Oud-Beijerland

Onze unieke aanpak

Wat Giesbers Rotterdam uniek maakt, zijn onze mensen en onze benadering. We gaan verder dan alleen technische expertise. We investeren in relaties, begrijpen behoeften en streven ernaar om impact te maken. Onze focus op sociale betrokkenheid, samenwerking en oprechte klantgerichtheid maakt ons anders dan anderen.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en projecten en evenementen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates van Giesbers Rotterdam rechtstreeks in je inbox.

Neem contact op!

Heeft u vragen over onze diensten, projecten of samenwerking? Of wilt u meer weten over hoe Giesbers Rotterdam uw bouwambities kan realiseren? Aarzel niet, laat van u horen! Ons team staat klaar!

Projecten

Boederijkavel
Long Island
Open Waard
Sint Janshaven

Giesbers Rotterdam is onderdeel van:

Bekijk Project