Albert Schweitzerflat

Expertise
Bestaand
Opdrachtgever
Woonstad Rotterdam
Architect
A3 Architecten
Locatie
Rotterdam
Aantal woningen
175

Albert Schweitzerflat

Albert Schweizerflat, Hammerskjoldflat, Stresemannflat en Kellogflat.

Vier hoge galerijflats in Ommoord zijn ingrijpend in bewoonde toestand verduurzaamd. Gebouwd eind jaren ‘60 zijn ze als een van de eerste flats uitgevoerd met het zogenaamde ERA bouwsysteem.

Bij diverse eerdere renovaties hebben de gebouwen een deel van hun robuuste en heldere karakter verloren. De huidige entree mist de gewenste schaal, ruimtelijkheid en vrije zichtlijnen en daarmee het gevoel van thuiskomen die deze industriële iconen verdienen.

Samen met Woonstad heeft Giesbers Rotterdam gezocht naar een invulling waarbij de gewenste labelsprong (E/F naar A), aardgasloos en het benodigde groot onderhoud in de woningen en aan de schil gecombineerd kan worden met het terugbrengen en versterken van het krachtige karakter van de flats.

Woonstad Rotterdam heeft Giesbers Rotterdam gekozen als partner voor de verduurzaming en groot onderhoud van deze 4 ERA-flats aan de Hammarskjöldplaats, Kellogplaats, Stresemannplaats en Albert Schweitzerplaats in Ommoord Rotterdam. De flats zijn in bewoonde staat verduurzaamd, waarbij een combinatie van huur, koop en zorg tot een gedifferentieerde aanpak leidde.

In 4 fases worden de vrijwel identieke woongebouwen door Giesbers Rotterdam toekomstbestendig gemaakt. In december 2019 werd de laatste flat, de Albert Schweizerflat, opgeleverd. 

Werkzaamheden in de woning

 •  Het vervangen van de ramen deuren en beglazing,
 •  Alle asbest is gesaneerd, zoals beglazingskit, borstweringspanelen, leidingwerk en koord tpv leidingdoorvoeren.
 • De huidige blokverwarming is vervangen door een individuele aansluiting per woning op stadsverwarming (restwarmte) van Eneco.
 • De nieuwe afleverset voor het nieuwe verwarming en warm water systeem is in de keuken geplaatst. Om deze goed te kunnen inpassen is in alle woningen een nieuwe keuken geplaatst cq aangepast t.b.v. electrisch koken.
 • Badkamer en toilet zijn vraag– of conditiegestuurd vervangen.

Werkzaamheden in en aan het gebouw

 • De dakbedekking is vervangen en voorzien van een nieuw isolatiepakket.
 •  De kopgevels zijn voorzien van extra buitengevelisolatie om hiermee de bestaande koudebruggen te elimineren.
 • De entree is gemoderniseerd, zodat er optimaal zicht komt op de openbare ruimte.
 • De bergingen zijn compleet vervangen en de bergingszone gemoderniseerd.
 • De plint van het gebouw is gemoderniseerd met meer lichtinval voor de bergingszone en  modernisering van de buitenzijde met prefab-betonnen kaders, nieuwe aluminium kozijnen en steenstrips.
 • De onderzijde van de eerste verdieping is geïsoleerd.
 • De bestaande galerij– en balkonhekwerken zijn geschilderd. En er zijn nieuwe privacyschermen geplaatst op de balkons.

Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd in bewoonde staat. Ons team bestond daarom naast het gebruikelijke uitvoeringsteam van Projectleider, werkvoorbereider uitvoerder en servicemedewerker ook uit onze eigen bewonersbegeleidster (van onze partner Ladies@Work).

Gezamenlijk met Woonstad Rotterdam hebben we een communicatie platform gecreëerd (Cobee). Waarmee we de bewoners kunnen voorzien van de juiste en tijdige informatie.

Café Renové

Naast de werkzaamheden aan en in het gebouw heeft Giesbers Rotterdam een plaats ingericht naast het gebouw waar de bewoners samen konden komen om te praten over wat er allemaal gebeurde in hun woning. Café Renové is de plaats waar ze een kop koffie kunnen krijgen of een kop soep en een luisterend oor.

Samenwerking met Eneco

Naast de gebruikelijke samenwerking met opdrachtgever, huurders en onze comakers, Is ook de energieleverancier (Eneco) bepalend in het totale proces. Samen hebben we ervoor gezorgd dat de aansluitingen van Eneco vlekkeloos zijn verlopen.

Benieuwd of Giesbers Bouwen en Renoveren jouw project kan realiseren?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

We bouwen niet alleen huizen, we bouwen een thuis.

Bij Giesbers Bouwen en Renoveren zetten we ons in om vastgoedoplossingen
te creëren die bijdragen aan het vervullen van persoonlijke en
zakelijke doelstellingen van onze klanten.

Andere projecten

Afbeelding2
Louis Armstrongweg
Locatie: Almere
Boederijkavel_0003_GijsProostFotografie-DJI_0180
Boederijkavel
Locatie: Gouda

Onze unieke aanpak

Wat Giesbers Rotterdam uniek maakt, zijn onze mensen en onze benadering. We gaan verder dan alleen technische expertise. We investeren in relaties, begrijpen behoeften en streven ernaar om impact te maken. Onze focus op sociale betrokkenheid, samenwerking en oprechte klantgerichtheid maakt ons anders dan anderen.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en projecten en evenementen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates van Giesbers Rotterdam rechtstreeks in je inbox.

Neem contact op!

Heeft u vragen over onze diensten, projecten of samenwerking? Of wilt u meer weten over hoe Giesbers Rotterdam uw bouwambities kan realiseren? Aarzel niet, laat van u horen! Ons team staat klaar!

Projecten

Louis Armstrongweg
Boederijkavel
Long Island
Open Waard

Giesbers Rotterdam is onderdeel van:

Bekijk Project