Louwman Rotterdam-Zuid

  • slide

In opdracht van Louwman Dealer Group bouwt Giesbers Rotterdam een van de grootste vestigingen van Louwman. Langs de A15, ter hoogte van Ridderkerk, zullen de huidige Toyota- en Suzuki-activiteiten van Louwman Rotterdam, Ridderkerk en Poortugaal en de Peugeot-activiteiten van Blauwendaal Poortugaal en Ridderkerk worden gecentraliseerd. Giesbers Rotterdam is als coördinerende bouwer betrokken in het bouwteam van Louwman.

Het gebouw krijgt een oppervlakte van tienduizend vierkante meter en wordt gebouwd volgens de hoogste norm voor duurzaam bouwen: BREEAM-Outstanding. Louwman Dealer Group is het eerste autobedrijf in Nederland dat hiermee voldoet aan de 5-sterren rating voor duurzaam bouwen. Hierbij wordt gelet op gezondheid, management, energie, transport, water, materialen, afval, vervuiling, landgebruik en ecologie.

In het opvallende pand met langgerekte architectuur in twee lagen, komt plek voor een grote occasion showroom op de tweede verdieping en showrooms voor de merken Toyota, Suzuki en Peugeot op de begane grond. Ook komen er twee kantoorverdiepingen en een moderne werkplaats.

Het gebouw, onder de naam Louwman Rotterdam-Zuid, ligt op de grens van Rotterdam, Barendrecht en Ridderkerk.

Voor meer informatie:

Artikel start bouw duurzaamste dealerpand van Nederland

Artikel Giesbers Rotterdam bouwt dealerpand Louwman