Zuidwal Den Haag

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Voor Wijkontwikkelingsmaatschappij Stationsbuurt – Oude Centrum Den Haag CV Staedion/Gemeente Den Haag doet Giesbers Rotterdam de verbouwing en uitbreiding van huidig grachtenpand aan de Zuidwal in het centrum van Den Haag.

Het is een pand wat valt onder beschermd stadsgezicht en staat dan ook als monument op de lijst “Rijks –en gemeentelijke monumenten”. Het bestaat uit een voorbouw en een achterbouw welke door een soort van patio worden gescheiden.

Begin oktober zijn we gestart met de sloopwerkzaamheden, dit houdt in alles strippen en gedeeltelijk gevels verwijderen ( achterzijde).

Aangezien er aan de rechterzijde een ander pand tegen aan staat is er besloten om een nieuwe vloer te creeren gedragen door 24 schroefmortelpalen (zie foto) en een nieuwe draagconstructie te maken waardoor het pand op zichzelf geheel vrij van de andere panden kan staan, maar door een vervuiling onder het pand moet de bestaande vloer worden gehandhaafd, daardoor zijn er gaten gemaakt in de bestaande vloer gemaakt om de palen er door heen te kunnen maken en zal de nieuwe vloer er in zijn geheel over heen moeten worden gemaakt. Uiteraard is er voor een trillingsarm funderingssysteem gekozen om de belendingen in zijn geheel te ontzien aangezien deze uiteraard niet zijn onderheid.

De andere zijde staat op de nominatie om gesloopt te worden en zal waarschijnlijk nog voor de oplevering van dit pand worden gesloopt.

Aan de achterzijde wordt er nog een extra (3e) verdieping op geplaatst. Van binnen worden er dan 4 appartementen gemaakt met een vloeroppervlak van 50 tot circa 100 m².