Parkeersilo met Commerciële ruimten

  • slide
  • slide
  • slide

Stijlvol parkeren in een gezonde omgeving

De gevel van deze parkeergarage in winkelcentrum ‘de Hovenpassage’ in Delft is de blikvanger van dit drukbezochte en stijlvolle winkelgebied. Op zeven bouwlagen (bovenop is een parkeerdek) is ruimte voor 550 auto’s. Dit indrukwekkende gebouw is op de begane grond afgewerkt met 900 m2 winkelruimte.
Zowel qua gebruikswaarde als qua bouwkundige aanpak was de bouw van deze voorziening een staaltje van hoogwaardig technisch kunnen door Giesbers Rotterdam. Geperforeerde panelen zorgen voor een natuurlijke ventilatie. De panelen zijn gemonteerd in aluminium kokerprofielen, die speciaal voor dit project zijn ontwikkeld. Bij dit milieucomfort passen ook voorzieningen als oplaadpunten voor elektrische auto’s.
Op de begane grond is de garage gedeeltelijk over een bestaande supermarkt gebouwd. Deze drukbezochte winkel kan intern via een expeditiestraat worden bevoorraad. Via een voetgangersroute zijn de 66 winkels (13.000 m2 winkelruimte!) optimaal bereikbaar.

Herman de Kovel, De Kovel Architecten:

Omdat de gevel aan de Papsouwselaan in de toekomst expliciet in het straatbeeld wordt opgenomen, was een hoogwaardige uitstraling van de gevel vereist.”