Koninklijke Marechaussee Kazerne

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Meesterlijke combinatie van innovatie en duurzaamheid

De nieuwbouw van de Koninklijke Marechaussee Kazerne bestaat uit een kantoorgedeelte van circa 3250 m2 en een ruimte voor stalling en onderhoud aan 160 voertuigen. De locatie (het terrein van The Hague Airport) vroeg om een inpassing in een streng voorgeschreven beeldkwaliteitsplan. Ook in logistieke zin een zaak van hoge professionaliteit. Een vernuftig architectonisch concept is hier werkelijkheid geworden. Vrij uniek is de toepassing van twee typen staalplaatbetonvloeren onder het parkeerdek. De onderliggende binnenruimtes behouden hiermee hun gebruikswaarde. Er is door Giesbers Rotterdam veel zorg besteed aan de uitvoering van de details en aan esthetische kwaliteit.
Fundering en constructie zijn berekend met de mogelijke toevoeging van een extra bouwlaag. Dit bleek al snel een goede keuze te zijn omdat de douane zich ook in het pand heeft gevestigd.

Ir Henk Moen, architect:

β€œDe voorschriften voor deze omgeving bepaalden in hoge mate de uitstraling van alle gebouwen. Het was voor ons een uitdaging om te stoeien met dezelfde voorschriften.” Het resultaat is een pand dat opvalt door openheid en transparantie. β€œHet pand bezorgt het Bedrijvenhof een uitstraling, die ervoor zorgt dat het geheel strak en netjes blijft.”