Beethovensingel

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Giesbers Rotterdam renoveert voor Waterweg Wonen binnenstedelijk in bouwteamverband 128 flatwoningen: 48 beneden bovenwoningen en 3 flats, bestaande uit 3 bouwdelen met 16 portieken. In het bouwteam is Giesbers Rotterdam verantwoordelijk voor de coördinatie van alle activiteiten. Naast het vervangen van de gevelbekleding en afwerking van de woningen worden ook diverse zaken in de woningen vervangen, waaronder de keukens, badkamers, toiletten, voordeuren en cv-ketels. Tevens wordt onderhoud gepleegd aan de entreepartijen en de bergingen van de woningen.

Om het EPA-label van de woningen te verhogen worden de kelderplafonds geïsoleerd waardoor de woningen een hoger energielabel krijgen (van F naar C/B).  Het buitenschilderwerk wordt aangepakt en de gevels worden gereinigd, van nieuw voegwerk voorzien en gehydrofobeerd. Tevens worden de hemelwaterafvoeren vernieuwd en de voordeuren vervangen en voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk.

Vanwege de doorgaande gebruikersfunctie zijn extra maatregelen nodig in verband met veiligheid, overlastbeperking en bouwtransport. Dit vereist extra communicatie met de omgeving dat door Giesbers Rotterdam is vastgelegd in een communicatieplan.