• slide

De Blauwe Draad

In de loop der tijd hebben de Giesbers bedrijven de traditionele werkhouding steeds meer losgelaten, om vanuit een nieuwe visie te gaan bouwen en ontwikkelen. De daarbij opgedane ervaring met procesmatige en integrale aanpak resulteerde in onze bedrijfsfilosofie, die in 2002 de naam De Blauwe Draad kreeg.

Samenhangend, vernieuwend, dienstbaar

De Blauwe Draad kenmerkt zich door een samenhangende, vernieuwende en dienstbare manier van denken en doen. Het is een antwoord op bestuurlijke vernieuwingen en veronderstelt een pro-actieve en ondernemende marktbenadering. Daarnaast is het een handleiding om op verantwoordelijke en gestructureerde wijze bouw- en ontwikkelingsprocessen te managen en voortdurend naar verbetering te streven.

Gericht op de praktijk, bewezen in de praktijk

De Blauwe Draad is een praktijkgericht instrumentarium en blijkt in het gebruik steeds een bron van inspiratie. Niet alleen voor onze eigen medewerkers, maar ook voor de partijen waarmee we samenwerken. Het is erop gericht de verschillende belangen elkaar te laten versterken en synergie te bevorderen. Goed kijken en luisteren vormen de basis van deze manier van werken: wat houdt de belanghebbenden bezig? Als dat in kaart is gebracht, volgt een analyse die leidt tot een oplossing die zo veel mogelijk alle belangen dient. Vervolgens wordt bekeken of het project wordt voortgezet. Zo ja, dan wordt het planmatig opgezet, bestuurd en beheerst.