• slide

Rosemarie Kloosterhuis is haar naam. Ze is jong, komt oorspronkelijk uit Drenthe, maar woont alweer geruime tijd in Rotterdam vanwege haar studie Bouwkunde. Ze loopt stage bij Giesbers Rotterdam en dat bevalt haar zeer. Eigenlijk wil ze niet meer weg….

Rosemarie zit in het derde jaar van Hogeschool Rotterdam en dat is haar stagejaar: 4 dagen werken en 1 dag school. Zo zijn velen van ons begonnen. Rosemarie is een open persoon. Om het ijs te breken vertelt ze daarom aan de journalist, op welke grappige wijze ze met haar stage bij Giesbers Rotterdam terecht is gekomen. Voor de stagekeuze moeten de bouwkundestudenten zich verdiepen in (bouw)bedrijven in de omgeving. Tijdens haar rijlessen kwam Rosemarie keer op keer langs het kantoor van Giesbers Rotterdam aan de Schuttevaerweg. Als één van de bedrijven op haar lijstje, leek haar dat wel een goede tijdelijke werkgever, met interessante projecten. Vervolgens heeft ze haar stageplek zelf geregeld.

Op een echt project

Na enkele weken inwerken op het kantoor aan de Schuttevaerweg stond er een echt project voor haar klaar: het groot onderhoud van een appartementengebouw aan de Maasstraat in Den Haag. Het gebouw met 100 appartementen ligt op loopafstand van het Centraal Station in Den Haag, dus ook zonder auto goed te bereiken.

Een heerlijke klus zegt ze zelf, want: “ik ben heel sociaal, wil niet de hele dag achter de computer moeten zitten en vind het heel gezellig met al die bouwlui om me heen.” Dat hadden haar collega’s al lang opgemerkt. Zodat ze mede dankzij de goede onderlinge sfeer zeker geen spijt heeft van deze stage. Integendeel, wanneer haar stageperiode voorbij is, hoopt ze bij Giesbers Rotterdam te kunnen blijven als bijbaantje. En dat kan. Giesbers Rotterdam is zo tevreden dat ze Rosemarie de bijbaan hebben aangeboden.

Meterkastlijsten

Op het project aan de Maasstraat in Den Haag is Rosemarie druk met de planningen en dan heeft ze het met name over de meterkastlijsten. Zo’n lijst hangt in elke woning van het gebouw, zodat iedereen kan zien wat er in die specifieke woning aan werkzaamheden nodig is. Samen met de opzichter van woningcorporatie Staedion is ze bij alle bewoners langsgegaan om te inventariseren wat er per woning moet gebeuren. Bij de oplevering zet ze nog diezelfde dag de opleverpunten op papier. Kortom, Rosemarie verveelt zich niet: “Ik doe alle planningen en ga soms zelf even boven kijken om te zien hoe het gaat en of er nog vragen zijn.”

Architect of uitvoerder?

Rosemarie: “Vroeger wilde ik architect worden, een kinderdroom die me naar de studie Bouwkunde heeft gebracht. Nu denk ik dat uitvoerder een betere keuze is. Leuk onder de mensen zijn en echt iets maken, dat sluit beter aan bij wie ik ben. Als ik een gebouw zie denk ik meteen: hoe hebben ze dat gebouwd?”

Die nieuwsgierige blik zal haar nog ver brengen. Zo heeft de creatieve en ondernemende Rosemarie al sinds de brugklas een eigen bedrijfje, samen met haar vriend. Ze maken, als daar tijd voor is, promotie- en informatiefilmpjes voor allerhande bedrijven.

Appjes op bouwplaats

Interessant studieproject van Rosemarie is een onderzoekje naar de mogelijkheid om op de bouwplaats appjes op mobieltje of tablet te gebruiken, geheel naar eigen ontwerp natuurlijk. Daarnaast bekijkt ze bijvoorbeeld hoe de communicatie via de papieren bewonerskrant ook digitaal het best kan worden vormgegeven. Onderwerpen die ook voor een bedrijf als Giesbers Rotterdam van waarde kunnen zijn.

Dat ze als jongste in het team ook nog koffie moet zetten, ach dat hoort er ook bij, en samen koffie drinken is best gezellig en vaak ook nog leerzaam. Rosemarie komt er wel.