• slide

We kunnen starten met het groot onderhoud van 48 woningen in Rotterdam Pendrecht. Het betreft de aanpak van twaalf woonblokken met elk vier huizen in de Halsterenstraat en Papendrechtstraat. Al snel na de openstelling van de modelwoning stemde ruim zeventig procent van de bewoners in met de plannen voor de aanpak van hun woningen.

Na het saneren van asbest gaan de woningen van het gas af. Het dak wordt ingepakt met extra dakisolatie en elke woning krijgt zes zonnepanelen. De woningen worden ingepakt met geïsoleerde prefab elementen en voorzien van nieuwe kozijnen en deuren, extra dakisolatie en nieuwe dakbedekking. Ook worden de meterkasten, radiatoren, mechanische ventilatie, badkamers, keukens en toiletten vervangen. Bovendien worden de woningen vergroot doordat de voorzijde uitgebouwd wordt. Wij verrichten het groot onderhoud in opdracht van woningcorporatie Woonstad Rotterdam.

Op 15 juni 2020 werd de voorbeeldwoning aan de Halsterenstraat geopend. Na een grondige voorbereidingstijd, hesen we binnen een dag vier prefab geïsoleerde gevelelementen op hun plaats. Door deze manier van werken winnen we veel tijd: traditioneel met steigers zou de aanpak veel langer duren. Het groot onderhoud is ingrijpend want het betreft bewoonde woningen. Woonstad Rotterdam heeft daarom voor de bewoners wisselwoningen beschikbaar gesteld.