• slide

In aanwezigheid van wethouder Boudewijn Revis van Den Haag zijn op 23 november 2018 de bouw van De Monseigneur en de transformatie van de Pauluskerk officieel van start gegaan. De Pauluskerk aan de Monseigneur Nolenslaan in Den Haag wordt getransformeerd naar een woongebouw met 21 appartementen. Naast de kerk, op de plek van de voormalige pastorie, wordt De Monseigneur gebouwd, een woongebouw met 27 appartementen.

Symbolische eerste paal

Wethouder Boudewijn Revis, een aantal kopers, de directie van Giesbers Rotterdam Bouw B.V. en Urbannerdam Ontwikkeling B.V. sloegen samen een symbolische eerste paal met een antieke heipaalstelling. Daarna werd er getoast en maakten de kopers kennis met hun toekomstige buren in het gebouw van de Haagse sportvereniging DUNO, tegenover de bouwplaats. Wethouder Revis zei ‘verheugd’ te zijn dat de Pauluskerk een nieuwe bestemming heeft gekregen. De kerk kwam in 2009 leeg te staan. De toekomstige bewoners hebben grote mate van inspraak in het ontwerp van hun woning, zodat er 21 unieke woningen met tuin, balkon of dakterras zullen ontstaan. In het gebouw en de woningen krijgen relikwieën uit de kerk weer een nieuwe plek, waaronder de devotiekapel, het biechthokje en het altaar. De kerk is door Giesbers Rotterdam Bouw B.V. verworven en geleverd aan Urbannerdam Ontwikkeling BV. Het kerkgebouw blijft zoveel mogelijk in oude staat behouden, binnen de muren van de kerk verrijst als het ware een nieuw gebouw. Giesbers Rotterdam Bouw B.V. verricht de bouw.

De Monseigneur

Naast de kerk zal De Monseigneur verrijzen, op de oude plek van de voormalige pastorie die onlangs gesloopt is. De Monseigneur is een kleinschalig, luxe nieuwbouwproject van 27 appartementen met een balkon of terras. Het gebouw biedt 3- en 4-kamer appartementen en penthouses. De Monseigneur wordt door Giesbers Rotterdam Bouw BV ontwikkeld en gebouwd. Alle appartementen van de Pauluskerk en De Monseigneur zijn inmiddels verkocht.