
Een bouw- of groot onderhoudsproject heeft impact op de omgeving. Vooral voor bewoners breekt een onzekere periode aan. Hoe lang zijn de bedrijven bezig? Wat gaat er veranderen? Wat betekent het voor mij? Voor bouwbedrijven volop reden om vanaf het allereerste moment te bouwen aan bewonersvertrouwen. Hoe doen wij dit?
(Leestijd: 3 minuten)
Giesbers Rotterdam bouwt aan een duurzame toekomst. In januari van dit jaar zijn we in opdracht van Woonstad Rotterdam begonnen met het groot onderhoud en verduurzaming van de Hammarskjöldflat in Ommoord Rotterdam in bewoonde staat. In mei kwam daar de naastgelegen Kelloggflat bij. We verbeteren onder andere de isolatie van de gevels, het dak en alle beglazing van de flat. Samen met Eneco sluiten we alle woningen in de flat aan op de stadsverwarming. Aansluitend worden alle gasmeters uit de woningen verwijderd. Een schitterend gasloos en duurzaam plan met als resultaat label A woningen. De bewoners zijn bij de start van een project nog niet zover dat zij het eindresultaat al kunnen visualiseren. Voordat we met de uitvoering begonnen, zaten de bewoners boordevol vragen over de uitvoering van de geplande werkzaamheden. Niet zo gek, want het is enorm ingrijpend als je woning ineens overhoop wordt gehaald. Wat staat hen te wachten? Er komen vaklieden over de vloer. Hoeveel? Wanneer? Leveren ze goed werk? Zijn ze voorzichtig? En dan buiten… wordt dat een festivalterrein?
Communicatieplan
Het succes van omvangrijke groot onderhouds-opgaven is voor 80% afhankelijk van een helder communicatieplan en de uitvoering daarvan. Kort gezegd is zo’n plan op te delen in drie stappen: