• slide

Uitvinder zoekt fabrikant.

Wij hebben een prachtige uitvinding gedaan! Deze uitvinding hebben wij gedaan vanuit onze ervaring en kennis in het bouwen. Broodnodig dat er meer vanuit het 'product' gedacht wordt dan vanuit de vraagkant, dat klinkt gek maar dit is nodig omdat de nieuwe kopers en huurders andere wensen en eisen hebben. Onze uitvinding is wonen.

Nu zoeken wij een bouwer voor onze uitvinding! Niet omdat wij het niet kunnen bouwen maar omdat wij een andere manier van bouwen zoeken. Dé nieuwe manier van bouwen zal misschien wel van iemand komen die onze bouwwereld knettergek vindt... maar dat is nu juist nodig. Iemand die er helemaal anders tegen aankijkt, mogelijk ongenuanceerd, een vrijdenkende partij.

Wij zitten met zijn allen namelijk vast in een 'versteende' bouwwereld. Misschien worden woningen binnenkort wel uit zaden gegroeid. Planten we gemodificeerde zaden op een bepaalde manier en waar wij vroeger spraken van 3 maanden bouwtijd, spreken we dan van 1 maand groeitijd! Een basis framewerk wordt neergezet, de leidingen en pijpen aangelegd en de woning groeit 1 meter per week eromheen. De fantasie slaat op hol en er zijn veel voordelen te bedenken, maar misschien is het niet eens zo'n gek idee!

De bouwwereld is toe aan echte innovatie, niet optimalisatie en/of modificatie van bepaalde processen of technieken. Dat is wat we nu vaak zien, onder het mom van innoveren worden slimmigheden gecombineerd en wordt er op kleine schaal op bijvoorbeeld materialen bespaard. Of een onderdeel van het gehele bouwproces versneld maar dat is in onze ogen schijninnovatie en leidt af van het echte doel: anders bouwen!

Wij weten goed wat bouwen is, wij weten goed wat renoveren is, wij weten goed wat wonen is maar het anders bouwen, daar zit de crux volgens ons. En of het nu met beton, bamboe, schoenzolen of gestampte muisjes gebouwd moet worden... het maakt ons niet uit.

Wie laat ons deze andere, nieuwe, vorm van bouwen zien, welke dwarsdenkende denkt met ons mee?