• slide

Goed regisseren maakt een kaskraker!

De bouwwereld is op dit moment zeer bedrijvig en vol van … innoveren! De zoektocht naar bedrijven, artikelen, tech goeroes, congressen, organisaties is enorm. Er zijn veel mooie theorieën, ideeën en vooruitzichten maar de echte doorbraak is er nog niet en niemand weet wanneer deze komt. Dat het er komt daarvan zijn de meeste mensen nu wel overtuigd. Dat is misschien wel het beste wat er tot nu bereikt is: de overtuiging dat er iets moet en zal veranderen. Máár innovatie mag geen doel op zich zijn!

Vergelijk het met een film maken: er is een idee en iemand ziet kansen om een goede film te maken. Een producent gaat op zoek naar een regisseur die de film kan gaan maken. Samen bekijken ze de haalbaarheid om de film te ‘draaien’ voor welke doelgroep en binnen welk budget. Vervolgens wordt er een team om de productie gevormd met camera, licht, decor, casten van acteurs etc.

Voordat er daadwerkelijk een team gevormd wordt en zaken vastgelegd worden denken wij dat er voor een ontwikkelende bouwer als Giesbers Rotterdam een rol is weggelegd als (bouw)regisseur. En over films gesproken, je zou de Disney Loops als basis kunnen nemen om een optimaal plan te maken. Als de producent en regisseur, in ons geval dus de opdrachtgever en bouwer, elkaar eens recht in de ogen kijken en de vraag stellen: Wat zijn uw ambities?

Als we werken op basis van de Disney Loops ga je door 3 fases heen: die van de dromer, deze stelt de uitvraag of heeft het idee. De realist, die het plan concreet maakt door o.a. een calculatie en als laatste fase de criticus. Als de criticus geen vragen of opmerkingen meer heeft ben je tot een betere samenwerking gekomen.

En of dit nu door middel van elkaars perspectief beter zien is gekomen en/of creatieve oplossingen bedenken, het is allemaal winst en zorgdraagt ook voor een betere, open relatie tussen opdrachtgever en bouwer!

Zo is er naast innovatie dus ook veel winst te behalen in het proces vóór de daadwerkelijke bouw. Én als het moment van de grote innovaties daar zijn, kunnen diegene die deze werkwijze het sterkst hebben ontwikkeld met een voorsprong mee met de vernieuwingen.

Wie durft er met ons écht creatief op deze wijze samen te werken?