• slide

3 x links is ook rechts!

Vaak wordt er gezegd: “durf uit de box te denken!”, iets waar wij ook in geloven om je eigen werkzaamheden, aanpakken, visie, toekomst van de branche, bedrijfsvoering enz te beoordelen en te sturen naar betere, slimmere manieren van werken. Maar wat nou als bijvoorbeeld IKEA huizen zou gaan bouwen,of Giesbers Rotterdam meubels zou aanbieden? Raken we dan niet wat van ons doel af? De uitdrukking: “schoenmaker blijft bij je leest” schiet dan meteen door het hoofd.

Wat we wel kunnen vaststellen is dat vele branches inmiddels door technologische vooruitgang helemaal op hun kop gezet zijn: muziek, film en tv door streaming diensten, taxi’s / OV door Uber(pop) en hotels door AirBnB om er maar enkele te noemen.De banken sector staat op dit moment onder hoogspanning, niet meer door de banken crisis maar nu voornamelijk door online ontwikkelingen in de traditionele banken dienstverlening. De app Bunq heeft zelfs al een echte bank licentie!

Dat de bouwsector aan de vooravond staat van grote veranderingen zal niemand kunnen ontkennen. Alleen zijn deze ontwikkelingen nog niet erg afgetekend en bevinden wij ons nog in de hele vroege markt, de plek waar voornamelijk de innovaties plaatsvinden.

Wij als bedrijf dat gewoon elke dag door bouwt moet daar goed naar kijken en waar mogelijk deze nieuwe technieken toepassen maar daar moet de bedrijfsstrategie wel op ingesteld zijn! Deze strategie is bepalend, en zorgt voor continuïteit, maar de mensen zouden de grenzen daarvan creatief moeten kunnen opzoeken. Met deze insteek blijft je bedrijf gezond, nu en in de toekomst.

Wij zijn heel benieuwd waar de ontwikkelingen precies heen gaan en volgen alles op de voet. Of het nu de nieuwste trend van Tiny Houses is of metselrobots. Of het short-leasen van huizen waardoor een huis niet persé voor 30 jaar gebouwd wordt maar voor 10 jaar. Het is op dit moment voor een grote gedeelte giswerk waar of hoe de doorbraak zal plaatsvinden, wij hebben wel sterk het gevoel dat het opleveren van huizen steeds meer plaats zal gaan maken voor het afleveren van huizen.

Dit betekent dat 3D applicaties, bouwen volgens een concept of geprefabriceerde systemen een grote rol zullen gaan spelen want de markt verandert ook aan de vraag klant! Co-creatie, snelheid, flexibiliteit, bouwen voor kortere termijn, een ander soort financiering zijn sterke behoeften, waarop wij in zullen moeten spelen willen we de klant taylor-made blijven bedienen.

Dat is marktconform bouwen zoals het bedoelt is, links om of rechts om !.