• slide

Sportcomplex De Groene Wijdte

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Het sportpark “De groene Wijdte” in Pijnacker, kende een aantal ruimtelijke problemen die opgelost moesten worden. Het gebied bestaat uit een hoog gelegen oostelijk deel en een twee meter lager gelegen westelijk deel in het achtergelegen poldergebied. Door middel van een nieuwe structuur moest meer eenheid in het park komen. Verder moest een nieuw sportcomplex ingepast worden met een sporthal, een fitnessgelegenheid met horeca, en een clubgebouw voor de korfbalvereniging Avanti.
Het bestaande parkeerterrein is als centrum van het gebied gekozen en alle functies zijn hierop georiënteerd. Door deze keuze kon het nieuwe sportcomplex aan de andere kant van het huidige zwembad gerealiseerd worden met een entree gericht op het middengebied.
Essentieel bij de opzet van het complex waren de aansluitingen op de bestaande functies van het zwembad en de squashhal. Daarom is het horecagedeelte tegen het zwembad aangelegd met hierboven de fitness, spinning en aerobics. De verbindingszone tussen squashhal en zwembad sluit aan op de centrale hal van het nieuw te bouwen sportcomplex.

Dit complex bestaat uit een tweetal delen, Het zilverkleurige gedeelte waarin de sporthal gehuisvest is en het rode gedeelte waarin fitness en horeca zijn gelegen. Tussen deze twee massa’s ligt een transparante centrale zone, waar men binnenkomt. In deze centrale hal heeft men direct een overzicht over het hele complex. De trappen die alles ontsluiten, liggen centraal in deze hal.

Op de kop van de sporthal ligt het zelfstandig functionerende clubgebouw van de korfbalvereniging Avanti, direct aan de kunstgrasvelden.