• slide

Ichthus College

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Het Ichthus College (nu INHolland University Rotterdam) is gesitueerd in een voormalig havengebied van Rotterdam. Het doel was om een flexibele moderne school te creëren voor de 21e eeuw welke past in de omgeving en een open, transparante indruk maakt.

Het gebouw verwijst naar de haven context van de 19e en vroege 20e eeuw, zowel in schaal en in typologie. Het idee was om, binnen het gebouw, opties open te houden voor veranderingen. Het ontwerp heeft een flexibele structuur dat toestaat om verdiepingen gedeeltelijk te verhuren voor commercieel gebruik, mocht dit gewenst zijn in de toekomst.

Het gebouw maximaliseert de beschikbare ruimte, met 2 accommodatie vleugels welke een centraal atrium ruimte omsluiten. Publieke ruimtes en kamers voor specifieke functies zijn gevestigd op de eerste 3 verdiepingen. Klaslokalen zijn gevestigd op de bovenste 6 verdiepingen. Het atrium vormt het hart van het gebouw vanaf de eerste verdieping tot het dak langs de zuidelijke gevel.

Het gebouw is uitgevoerd in overwegend glas, zowel Kobalt blauw als helder glas. Dit om de interne flexibiliteit te maximaliseren en het uitzicht over de haven te optimaliseren. Het intensieve gebruik van glas creëert ook een open karakter welke duidelijk de filosofie van de school uitdrukt.